Üdvözöllek az oldalon

BLOGOM CÉLJA: ........................................................................ <# 1> Eddig felmerült e-problémáim és azok megoldásainak a megosztása az olvasókkal... <# 2> Könyvajánló, tréninganyagok, személyiségfejlesztés és egyéb pénzügyi intelligenciához kötődő információk átadása. <# 3> Információ közlése azokról a megtakarítási lehetőségekről, amelyek nem csak évi 2,1 % hozamot nyújtanak az ügyfél számára, hanem annak többszörösét. ........................................................................ ELÉRHETŐSÉGEM: furkusuccess@gmail.com

Állandó oldalak

Bejegyzések

Utolsó kommentek

A közösségi oldalak veszélyei

furku 2014.01.04. 16:32

A mai cikkem mi más lenne, mint a világot behálózó közösségi média és annak veszélyei.

images (1).jpg

Ugye sokan még 2004-2005-ben sem gondoltuk volna, hogy az Iwiw betörésével (2002-ben indult el) micsoda új világ kezdődött el az interneten. Annak idején még mindenki könyörgött egy meghívóért csak hogy regisztrálhasson és megoszthasson pár fotót magáról, a nyaralásról esetleg az új autóról stb.. S ez csak 10 éve történt! Viszont eközben elindult egy nagy hullám ezen a téren a világban és sok-sok ilyen és hasonló közösségi oldal hangya módon megszaporodott. A mai egyik legismertebb ilyen oldal a 2004-ben indult Facebook. Ki ne ismerné, esetleg nem vagy fent? Cikinek érzed ezt?! Nos 2004-től a mai napig már ott tart a Facebook, hogy mindenféle szórakoztató céget szeretne illetve fel is vásárol. Az egyik ilyen akit pl. megvásárolt az Instagram, de voltak akik ellenálltak, mert nem adják olcsón a bőrüket. (lásd a Snapchat, aki túl olcsónak vélte a 3 Milliárd USD-t, hogy odaadja magát, íme a cikk róla: http://www.origo.hu/nagyvilag/20131115-mi-az-a-snapchat-es-miert-kell-a-facebooknak.html )

De miért is gáz az, hogy "mindenki ezt nyomja" és minél több információt oszt meg magáról? Talán azért, mert ingyen szolgáltatjuk az infót magunkról, de ez még hagyján, hogy ingyen odaadok mindent, de ha minél több dolgot közzéteszünk magunkról, akkor egyben minél jobban áldozatokká is tudunk válni, mert gyakorlatilag informáljuk a világot a szokásainkról, értékeinkről, családunkról és így tovább..

A közösségi médiának így az alábbiak az előnyei a megítélésem szerint:

  • könnyebben kapcsolatot tudunk tartani ismerősökkel, barátokkal
  • jól lehet rendezvényt szervezni az oldal segítségével, mivel szinte mindenki ott van
  • új kapcsolatra könnyen szert lehet tenni
  • tudjuk, hogy az ismerősünknek milyen kedvencei vannak, miket szeret és nem szeret
  • segítségükkel akár már a telefonhívás is kihagyható akár a chat használatával, mivel már majdnem mindenkinek "netes telefonja" van
  • könnyebben lehet az oldalak használatával pénzt is keresni, mivel minél több aktív ismerős/ potenciális ügyfél, annál több pénzszerzési lehetőség tárul elénk!

Viszont őrületes hátrányai is vannak:

  • elvesznek a személyes találkozások, mivel mindenki ott lóg a gépnél
  • megszűnik a privát szféra fogalma, nem maradnak titkok, ami nem feltétlenül jó
  • aztán eltűnnek a normális értékrendek vagy háttérbe szorulnak, szintén a gépen lógás miatt
  • DE: ami a legnagyobb veszélyhordozó: kifoszthatnak hackerek anyagilag vagy akár "le is nyúlhatják a komplett egész életünket"! Azaz tönkre is tehetnek teljesen! (Természetesen egy gyenge jelszó és minél több adat megadásával érhető ez el illetve "PC védő eszközök" használatának kihagyásával, de erről még bővebben egy későbbi blogomban mesélni fogok, hogy mikre kell ügyelni a PC védő eszközöknél!

Egyáltalán a hackerek mit is tudhatnak meg rólunk? Nagyon sok mindent, erről is inkább adok egy kis ízelítőt: http://www.urbanlegends.hu/2013/11/mit-tudhat-meg-rolad-egy-hacker/

Amit fontosnak tartok és általam egy ajánlott film is ebben a témakörben, csak, hogy Mindenki tudja, hogy milyen tett micsoda következménnyel járhat, ha nem megfelelően használja illetve nem azt osztja meg a közösségi oldalon amit kellene... Szánjál rá 54 percet, nem fogod megbánni, amúgy is szinkronizált! :-) Íme az esti film egy unalmas Barátok közt helyett: https://www.youtube.com/watch?v=uIyxzIOXygI

Ha észrevételed vagy hozzászólásod lenne, akkor várom a kommenteket vagy e-maileket a címem változatlanul furkusuccess@gmail.com illetve ha tetszett a cikkem, akkor kérlek nyomj egy LIKE-ot vagy esetleg oszd meg másokkal is! (y) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása