Üdvözöllek az oldalon

BLOGOM CÉLJA: ........................................................................ <# 1> Eddig felmerült e-problémáim és azok megoldásainak a megosztása az olvasókkal... <# 2> Könyvajánló, tréninganyagok, személyiségfejlesztés és egyéb pénzügyi intelligenciához kötődő információk átadása. <# 3> Információ közlése azokról a megtakarítási lehetőségekről, amelyek nem csak évi 2,1 % hozamot nyújtanak az ügyfél számára, hanem annak többszörösét. ........................................................................ ELÉRHETŐSÉGEM: furkusuccess@gmail.com

Állandó oldalak

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Gmail-újítások sokak örömére..Végre megérkezett!

furku 2014.04.02. 19:51

A Gmail levelező rendszerében két nagyon fontos funkciót vezettek be az elmúlt hetekben a Google tulajdonosai, így a mai blogom célja, ezeknek az új funkcióknak a bemutatása.

gmail.jpeg

1. Gmail applikáció, amely megmutatja másoknak, hogy mikor olvastunk el egy levelet. (http://www.streak.com/)

Nem tudom, érthető-e a címből a dolog jelentősége:

ha valaki letölti ezt, és levelet küld nekünk, akkor látni fogja, elolvastuk-e a levelét.

Tisztul már a kép?

  • Nincs több sunnyogás, hogy hú, bocs, nem olvastam.
  • Nincs több “nem kaptam meg, biztos elkeveredett”.
  • Egyáltalán, nincs többé semmi, csak levélterror!

Mindezt a Streak (http://www.streak.com/) nevű Chrome-kiterjesztés művelheti velünk. Persze a másik irányba is működik a dolog, vagyis mi magunk is vizsgálhatjuk, mikor olvassák el leveleinket,

na de ki akarna önszántából házmesterkedni?

Éppen elég, hogy a Facebookon ez van. Más levelezőprogramok, mint például a Microsoft Outlook pedig ugyan már régóta tudták ugyanezt, de éppen a legnépszerűbb Gmailen nem jutott eszébe ez senkinek. Eddig. 

KÖVETŐ FUNKCIÓ:

követés.jpg

MEGNÉZTÉK VAGY NEM NÉZTÉK A LEVELET ILLETVE KI NÉZTE MEG?

mondd miért.JPG

Ha több címzett van, a Streak alkalmazás egyelőre csak arra képes, hogy megmutassa, hány címzett nyitotta meg, de még nem azonosítja őket név szerint. Persze biztos jön hamarosan az a kiegészítés is.

Aztán az, ami kijelzi, hogy komolyan gondoltuk-e, amit a levélben írtunk.

Aztán meg az, ami kicsit meg is ráz, amíg nem válaszolunk egy levélre.

Ha eddig nem tetted, akkor ITT TUDOD letölteni a Streak alkalmazást: http://www.streak.com/

2. Kéretlen levelektől való megszabadulás!

spam.jpg.jpg

A Google mostantól könnyebbé teszi, hogy megszabaduljunk a kéretlen levelektől. A felhasználók egy gombnyomással leiratkozhatnak bármilyen listáról, címről vagy körlevélről.

A leiratkozó gomb hamarosan megjelenik a felhasználók fiókjaiban. Egészen pontosan azokban levelekben láthatjuk majd, amelyekről a Google feltételezi, hogy nem akarjuk majd olvasni a jövőben.

Ha a gombra kattintunk, nem kell végigjárni a teljes leiratkozási folyamatot. Ehelyett a Google küld egy automatikus emailt a nevünkben a küldőnek, hogy szeretnénk leiratkozni a szolgáltatásról.

A magyar levelezési listákról, reklámlevelekről viszonylag egyszerű leiratkozni, mert a cégeknek egy kattintással kell azt lehetővé tenni. De előfordulhatnak olyan esetek, hogy valamilyen külföldi cég levelezőlistájára kerülünk fel, ilyenkor jól jöhet a Google újítása.

A gomb nem jelenik meg a spam üzenetekben, mert egy arra küldött eliratkozó email csak az ellenkező hatást váltaná ki: még több levelet küldene a spammer.

 

Ha észrevételed vagy hozzászólásod lenne, akkor várom a kommenteket vagy e-maileket a címem változatlanul furkusuccess@gmail.com illetve ha tetszett a cikkem, akkor kérlek nyomj egy LIKE-ot vagy esetleg oszd meg másokkal is ezt a hasznos információt!

Címkék: Spam Gmail újítások Streak App Gmail levelezés

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása