Üdvözöllek az oldalon

BLOGOM CÉLJA: ........................................................................ <# 1> Eddig felmerült e-problémáim és azok megoldásainak a megosztása az olvasókkal... <# 2> Könyvajánló, tréninganyagok, személyiségfejlesztés és egyéb pénzügyi intelligenciához kötődő információk átadása. <# 3> Információ közlése azokról a megtakarítási lehetőségekről, amelyek nem csak évi 2,1 % hozamot nyújtanak az ügyfél számára, hanem annak többszörösét. ........................................................................ ELÉRHETŐSÉGEM: furkusuccess@gmail.com

Állandó oldalak

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Bitcoin küldési és tárolási tanácsok

furku 2018.01.27. 17:09

Mai cikkem célja, hogy összegezzem a blogom olvasóinak, hogy milyen "amatőr" hibát ne kövessek el egy Bitcoin küldési tranzakciónál illetve mit csináljon valaki, ha biztonságos online Bitcoin pénztárcába helyezi a Bitcoinjait megőrzésre és azt hogyan tudja onnan kiküldeni a saját Bitcoin számlájára..

bitcoin.png

1. Bitcoin küldésnél mire kell ügyelni, továbbá mi és miért fontos?

Először is kihangsúlyoznám, hogy bármilyen Bitcoin pénztárcáról is beszélünk mindegyiknek van küldésnél tranzakciós díja. A Bitcoin fogadásnak természetesen nincsen költsége, mert azt a küldő már kifizette. A Bitcoin küldésnél mielőtt megadod a BTC címet és az elküldre nyomnál meg kell adni azt is, hogy alacsony, közepes vagy gyors tranzakciót szeretnél végrehajtani.

A pontos ide tartozó leírás angol nyelven itt elérhető: https://bitcoinfees.21.co/

  1. Amennyiben a gyors tranzakciót választod, akkor a küldésre több Bitcoint fognak levonni tranzakciós díjként, de a küldés és a hálózat általi megerősítés (Confirmation) szinte azonnal meg is történik, akár 10 percen belül. Egy megerősített tranzakció így néz ki, ez a példa a 10.000 BTC értékű pizza kifizetése volt még 2010-ben. Link: https://blockchain.info/tx/a1075db55d416d3ca199f55b6084e2115b9345e16c5cf302fc80e9d5fbf5d48
  2. Alacsony tranzakciós költséget választva, sajnos az a jelenség is előfordulhat, hogy látszólag elküldted a Bitcoint, de a hálózat nem erősíti meg, mert te nem járultál eléggé hozzá a Bitcoin rendszerhez. Ilyenkor "Meg nem erősített tranzakciód" lesz, ami nem jelenti azt, hogy elvesztetted az elküldött és látszólag levont Bitcoint, de pár napba beletelik, amíg valaki (vagyis a Bitcoin bányász közösség) megerősíti a te küldési igényedet, mert megkönyörül rajtad, és ezáltal íródik jóvá annak a számláján akinek elküldted mondjuk 2 napja. Amúgy napi szinten nagyon sok ilyen tranzakció van, akik szinte ingyen szeretnének mindent. A Blockchain oldalán akár nyomonkövethető az is, hogy másodpercenként mennyivel bővül ezeknek a meg nem erősített tranzakcióknak a száma, íme: https://blockchain.info/hu/unconfirmed-transactions

Úgy vélem ezt a témakört kiveséztem kellően, ezért folytatom a második részt a nagyon biztonságos pénztárcából való Bitcoin "felszabadításával".

 2. Bitcoin küldése Coinbase BTC Vault számláról Bitcoin számlára.

De kezdjük is az elején. Vásároltam befektetés jelleggel Bitcoint, mert úgy érzem/ éreztem jól fog még jönni a jövőben a későbbi árfolyam emelkedésre spekulálva, ezért úgy döntöttem, hogy ezt egy Coinbase online számlán helyezem el. A Coinbase oldalán nemcsak egy sima pénztárca (Wallet) érhető el, hanem elérhető egy még biztonságosabb (Vault) számlára hallgató pénztárca is. Mivel én hosszabb távra terveztem ezt a tárolást, ezért elhelyeztem a Bitcoint a Vault számlán. Az elmúlt napokban viszont szükségem volt a Vault tárcában tárolt Bitcoinokra, ezért gondoltam valahogy kiszabadítom őket. Nos, akinek volt már álmatlan éjszakája az készüljön fel az alábbi sorok olvasására, mert ez nem egyszerű történet.. Jól gondolja meg mindenki, hogy biztosan akarja-e ezt a nagyfokú biztonságot, amikor már maga a Bitcoin tulajdonos is alig bírja kiszabadítani a saját pénzét?! :-)

BTC Vault pénztárca használata esetén az alábbiakra hívnám fel a figyelmet:

Amikor ezt a BTC Vault nevű pénztárcát létrehozod mentsd el nagyon megbízható helyre amiket a létrehozásnál kiír. Hogy mik is ezek pontosan? A BTC Vault péntárcádból ezekkel az azonosítókkal és kifizetési jelszóval tudod a kívánt Bitcoin címre kiküldeni az ott őrzött Bitcoinjaidat. Körülbelül az alábbi dolgokat kell lementened...Tehát 5 azonosító számsor, egy kiutalási jelszó és egy Bitcoin utalási cím, ahova kéred a Bitcoinjaidat.

# Coinbase public key:
xpub661MyMwAqRbcEc7PHoHqmCLLyeU1pVkrhBfTgD7FhEfv45UQSABFhtmz5kUqpvbr95t2hrCo4LTFeOsWZnyPIrqBGNi2cXF8xYyGCgqphEN

# Shared public key:
xpub661MyMwAqRbcFUEQXgw95KR2uVBwVpmIsSuEzBRvX3of1KeqR8pxNrzy6bMRog5Y2d9NTthUfyMyBMLBS3zVeSD5bB2AuYg5GWVSfD82cuJ

# User public key:
xpub661MyMwAqRbcdsJt1yqaSnzLB5ZpF1sTZ8rghbEnnDg3QpHnyLXLAnUcCmzzVTCNWsx7t3E6xjy2C8qUGE56mad03vLiJi7SyjCt68eLpbj

# Shared seed (encrypted):
6eYAV3SWehXA9dq69gmFBKYkL5cBozoLQ8aPb5i23ZAGuX9WimDXEZ8XdH

# User seed:
r2o9n2vTCW7wg1eich1mM9ULohJQwYNu2qTnN6up8LkBfoX6Elp9

# Vault password: hellobello123

# S végül a Bitcoin cím, ahová kikéred a tárolt Bitcoinjaidat:

18fE5BkWhKoKeAVtyK6f2Uz1f1xkc8qyDj  ---->Egy Bitcoin cím általában 34 karakterből áll össze, amelyben számok illetve kis-és nagybetűk szerepelnek. Ezt a számot hívják amúgy a te Bitcoin számlaszámodnak/ címednek, amelyből egyébként korlátlan mennyiséget létrehozhatsz, vagyis nem kell állandóan ugyanazt a címet használnod.

Amennyiben ezek megvannak, akkor igazából semmi extra, csak át kell kalauzolni a Coinbase oldaláról az alábbi oldalra (http://coinb.in/multisig/#verify) és ott be kell illeszteni a Coinbase oldal Step 3-nál (angolul ezt írja ki: Now you can copy the raw transaction and paste it into any bitcoin client to be broadcast to the network.:) kapott script számsorát (ez egy számokból és betűkből álló karaktersor, de iszonyat hosszú..), majd Submit-ra kell klikkelni és már csak várni kell a megadott Bitcoin címen a kikért Bitcoinokat. :-)

Összegezve:

Alapvetően elmondható a fent említett Coinbase Wallet-ről, hogy eléggé biztonságos, mivel már a belépés is csak egy SMS-ben megerősített 7 karakterből álló számkombinációval kivitelezhető plusszban egy e-mailben kapott link megerősítése is szükséges a belépéshez.

Viszont, amennyiben álmatlan éjszakát nem szeretnél magadnak, akkor javaslom az offline tároló eszközök használatát, mint pl. a Legder Nano S-t vagy a Bitcoin trezor-t, mivel ezek nincsenek kitéve az online támadásnak! Ezeknek az eszközöknek a megvásárlása az alábbi linkeken kivitelezhető:

Bitcoin Trezor: https://shop.trezor.io/?h=7472657a6f722e696f

Ledger Nano S: https://www.ledgerwallet.com/products

Amennyiben kicsit is segítettem cikkemmel, akkor nyugodtan Like. :-) vagy keress bizalommal, amennyiben bővebb információ lenne szükséged!

További szép napot! :-)

Címkék: bitcoin BTC bitcoin pénztárca kriptovaluta kriptopénz meg nem erősített tranzakció megerősített tranzakció bitcoin küldés Coinbase BTC Vault Bitcoin tárolás

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása