Üdvözöllek az oldalon

BLOGOM CÉLJA: ........................................................................ <# 1> Eddig felmerült e-problémáim és azok megoldásainak a megosztása az olvasókkal... <# 2> Könyvajánló, tréninganyagok, személyiségfejlesztés és egyéb pénzügyi intelligenciához kötődő információk átadása. <# 3> Információ közlése azokról a megtakarítási lehetőségekről, amelyek nem csak évi 2,1 % hozamot nyújtanak az ügyfél számára, hanem annak többszörösét. ........................................................................ ELÉRHETŐSÉGEM: furkusuccess@gmail.com

Állandó oldalak

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Az önmanagement és a "hozzáértő" szakemberek a cégek felsővezetésében

furku 2014.02.09. 17:26

Maslow piramis, Önmanagement a 21. században!

A cikkem címe lehetne az is, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy egy cégben feljebb vagy előrejussak a ranglétrán?

Nos, mint minden, ez is napokig téma és vita is lehetne egy ilyen fórumon, de tudjuk, hogy az univerzumban vannak írott és íratlan szabályok..

Mik is az írott és íratlan szabályok:

1. Írott (örök) szabály: 

- Abraham Maslow már 1950-ben összegezte, hogy mik az ember szükségletei, amelyek meghatározzák az ember létfontosságú elemeit, amely szerint próbálnak is cselekedni és élni..

MASLOW Piramis: (közben már a piramis alja kiegészíthető az Internet-tel!)

maslow_piramis.jpg

De miért és hogyan is jön képbe ez a szükséglet piramis? Azért mert az íratlan szabályok, pontosan arról szólnak, hogy a hülyeség korában - amelyben jelenleg élünk - csak más segítségével tudsz boldogulni, ha csak nem vagy feltaláló vagy egy szerencsés lottómilliomos..

2. Íratlan szabályok:

- A régi ügyfelek és kollégák sosem voltak és lesznek egyszer sem úgy megbecsülve, mint az újak! (Lásd pl.: egy adott cégnél már régóta dolgozol és egy új kolléga már az érkezésnél többet keres ugyanabban a pozícióban, mint TE! Mondhattam volna azt is példának, amikor bemész egy Vodafone-ba és mint régi ügyfél félig leszarnak, ha valami kérésed lenne, míg az új ügyfélre úgy néznek és bánnak velük, mintha aranybányát találtak volna..)

- Úgy tudsz előbbre jutni, ha valakit bemártasz vagy hülyének állítasz be, ha van gyomrod hozzá és el tudsz számolni önmagaddal...

- Zömében csak ismerős által tudsz bekerülni más helyre vagy egy új pozícióba, ellenkező esetben nehéz a dolgod..

De hogyan is kerül képbe az önmanagement, mint fogalom? Az önmanagelés a korábbi soroknak a következménye, mivel csak úgy lehetséges egy embernek felemelkedni, ha az átgázol embereken, s ha kell másnak a munkáját is úgy prezentálja, mintha neki lenne bármiféle köze is hozzá...S ami még érdekes, mindez úgy történik, hogy közben semmit sem dolgozik vagy csak másnak a munkáját adja el a magát Manager-nek nevezett vezető. (Korábban már részleteztem, hogy mi a különbség a vezető és a főnök között.) A probléma, hogy ezeken a helyen főnökök vannak és hajlandóak gyorsan elfelejteni azt is, hogy honnan jöttek, amit nem szabadna!

Számomra már csak egy-két gondolat ébresztő kérdés maradt a blog végére:

Miért jó az, ha én kiskirálynak tűnök, ahelyett, hogy egy jó csapatban is dolgozhatnék? Miért jó az, hogy másokon átgázolok és másnak a hátán kapaszkodok fel, amikor az adott pozícióra alkalmatlan vagyok? Természetesen arról nem is beszélve, hogy az a pozíció min. felsőfokú végzettségű embernek kellene munkát adnia, nem pedig egy 8 általános kollégának. Etikus viselkedésről már nem is szeretnék írni, mert az önzetlenség és egy másik kollégának a felemelése már nem erény a mai 21. században..SAJNOS!

A kérdés számomra továbbra is:

Hová és meddig süllyedhetünk még le és mikor leszünk végre önmagunk? Lesznek még valaha igazi emberi értékek vagy ezek örökre eltűnnek a süllyesztőben a jövő Y-Z és A generációja által?

Ha észrevételed vagy hozzászólásod lenne, akkor várom a kommenteket vagy e-maileket a címem változatlanul furkusuccess@gmail.com illetve ha tetszett a cikkem, akkor kérlek nyomj egy LIKE-ot vagy esetleg oszd meg másokkal is!

Címkék: Főnök Vezető Felelősségvállalás X-Y-Z generáció Maslow piramis Önmanagement

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása